درباره شهر

هوراند یکی از شهرستان های استان آذربایجان شرقی به مرکزیت شهر هوراند می باشد.  این شهر در 155 کیلومتری مرکز استان قرار دارد و مساحت آن ۱۳۷۰ کیلومتر مربع می باشد که از مناطق تاریخی و کهن استان آذربایجان شرقی بوده و وجود قلعه های تاریخی و آثار باستانی موجود این ادعا را ثابت می‌کند

 جمعیت این شهر در سال ۱۳۹۵ خورشیدی بالغ بر ۴٬۶۵۸ نفر بوده‌است.

برخی نام هوراند را  برگرفته از نام هوری می‌دانند،  که (تقریباً 2500 ق.م)  از کوه های جنوب دریای خزر سرزمین بین هیتیان و آشور، شرق دجله و منطقه کوهسار زاگرس و از آنجا آنها در مناطق بین النهرین شمالی و سوریه و حتی ساحل مدیترانه پخش شدند.

 برخی نیز معتقدند واژه هوراند ،  از واژه فارسی اهوراوند ،  خدای زیبایی ها است که شاید به دلیل زیبایی کم نظیر این شهر ، به این نام خوانده شده است .

هوراند  به دلیل قرار گرفتن در موقعیت خاص جغرافیایی یکی از مناطق بکر و خوشایند برای گردشگران و مسافران طبیعت است.

شهرستان هوراند  دارای اماکن مقدسه فراوانی  از جمله اوچ اجاق در  روستای چیناب  زیارتگاه شیخ خوی سورق (ع)  روستای خوی سرق  و نیز بنای تاریخی و ارزشمند ” مقبره سلطان پیر احمد  قتانلو”  یا ”  امامزاده قتانلو”  که در قسمت غربی روستای قتانلو  از توابع شهرستان هوراند  واقع شده ،  به واسطه معماری خاص و یکپارچگی مقابر شاخص دوره سلجوقی – ایلخانی محسوب می شود  که در فهرست آثار ملی کشور نیز به ثبت رسیده است.

“مقبره سلطان پیر احمد” از دو بخش چسبیده به هم تشکیل شده که  بخش اصلی ،  گنبدی مدور با دیوارها و پایه هایی از لاشه سنگ  ساخته شده و بخش دوم نیز گنبدی با دیوارهای آجری  به صورت یکپارچه روی آن بنا گردیده است است که به ارتفاع ۱۰ متر و به شعاع ۵ متر می باشد. پلان اولیه این بنا مربوط به دوره سلجوقی است که در دوره های بعدی  الحاقاتی به آن اضافه شده است.